En ny vecka har nu passerat på stall Wilhelmsson, vi har hunnit med en hel del den här veckan,

Susanne har kommit in i rutinerna och har fått köra en hel del kusar med jag inte kört mycket alls under förra veckan då jag istället passade på att gå igenom så många hästar jag bara kunde med massage/djupvåg, dom nya hästarna ser ut att trivas på gården och har kommit in i våra träningsrutiner på bra vis.

2åringen Quta har vi tömkört och i morgon åker vagnen på för första gången men de ska nog inte vara några problem då de är en väldigt klok tjej som inte gjort några fel alls, hon kom in bra i flocken i lösdriften också och är nu en i gänget 🙂

vi han även med ett banjobb i veckan med Snöprinsen och G.G.Nitro som gick sina första banjobb för i år efter vinterträningen och dom skötte sig bra båda två i ett 3000m jobb på 1.39 med en kvickare avslutning. Dom kommer gå ytterligare ett jobb under nästa vecka innan vi letar lopp åt dom.


Vi var till Bollnäs på fredag kväll med Lill Kristina som gjorde ett fint lopp efter en massa strul där hon blev fast på innerspår fram tills upploppet och då avslutade hon sylvasst till en fin 5e plats, de var vi mycket nöjd med då de som var viktigast var att hon skulle trava iväg från start vilket vart hennes svaga punkt hittills, de var dessutom kort distans och de är en nackdel helt klart men hon överraskade oss helt klart, de e kul 😀
Sen hade vi även med oss Summer Byrds som gjorde comeback efter 5 månaders frånvaro, han startade i ett autolopp för sulky från spår 7 vilket var ett mycket svårt läge då han inte är startsnabb med sulky på men han skulle såklart behöva lopp i kroppen och vår plan var, ett snällt lopp på innerspår och felfritt var prio ett, han skötte sig utmärkt och travade klockrent trots en vagn bakom ist för en ryttare på ryggen som är hans specialitet. Så nu laddar vi för nytt lopp om några veckor.

Under lördagen var min syster jessica, hennes sambo patrik och min pappa Patrick här på besök och vi besökte en restaurang i Gävle och firade pappas 50årsdag tillsammans med Roberts föräldrar, susanne och självklart var robert och thelma med 🙂

Sen på söndagen fick pappa se sin delägde Matteus w.j gå premie, som vi dessutom fött upp själva, han gick sitt premielopp tillsammans med Skeie lotta som gick sitt andra premielopp, båda knallade runt på tiden 1.58 på en mkt seg och geggig bana men de var inget som bekom dom små liven 🙂

Snälla Roger var på plats och fotade våra små troll 🙂

Vi hade även Lill Micke till start som fick ett super fint lopp i rygg på ledaren men någon lucka fick han tyvärr aldrig och med tussarna kvar kunde han klättrat över dom andra hästarna för att få komma lös men fick nöja sig med ett 6e pris, men formen håller i sig och gam gubben är i fint slag och gladast av alla alltid 😀

Även L.Q Widde skulle startat men efter lite buss i hagen och en vrickad kota fick han stanna hemma och kurera sig, han är snart tillbaka på banan och så här i efterhand ska vi vara glad att han fick vara hemma för om banan var dålig i premieloppet så var de inget mot vad den var i lopp 2 som han skulle varit med i, såg ut som hästarna stod still på upploppet för banan sög så hemskt. bättre spara på guldklimpen tills en fin bana.
Tråkigt så klart att stryka men de e ju sånt som händer med hästar som är pigg och glada i hagen, om dom ska ha ett bra och drägligt liv kan man inte stänga in dom och linda in dom i bomull, de är inget värdigt hästliv kan jag tycka.

Katastrof och bedrövligt e kommentarer man hört om den strykningen men kan inte se verken de bedrövliga eller katastrofen i de hela, vi valde att stryka för säkerhets skull för att inte orsaka större skada även om han kanske kunde startat, de e väl mer rätt å riktigt än katastrofalt å bedrövligt i min värld iaf 😉

Egentligen är jag inte gjord för den här branschen de säger jag ofta till min käre sambo, de e för mycket tycka å tänka på folk och folk har åsikter om allt så jag blir personligen både illamående och mörkrädd för vad folk vräker ur sig, om de e medvetet dumma kommentarer folk slänger ur sig eller om dom talar utan att tänka låter jag vara osagt men jag känner mer och mer att jag e fel människa på fel plats.. tråkigt nog då jag verkligen älskat denna sport och alltid känt att oavsett hur de går så har vi varann och våra älskade kompisar (hästarna) medan jag nu mer känner att hur de än går så finns de något att gnälla på å klanka ner på hos allt å alla, tråkig utveckling lär jag säga.
detta är inte riktat mot en enskild person utan hur jag personligen uppfattar stämningen runt om kring travet.

Stämningen i stall wilhelmsson är iaf mkt god, vi har kul när vi jobbar och hästarna visar tydligt att dom mår bra, de e full fräs i hagarna med bus och efteråt står dom gemensamt å äter sitt goda smarriga hö och ibland sover dom avslappnat i lite hö mitt i solen och har de skönt. Vi jobbar ständigt mot nya m¨ål och gör allt för att bli bättre på de vi gör.

På torsdag kör Susanne lärlingslopp inne på Gävle och vi tänkte passa på att ta med två hästar in för ett banjobb innan tävlingarna.
På Lördag bär de sen mot Bollnäs med Kristina och ett av dom nya tillskotten cause i love you 🙂 Båda håller fin form så vi hoppas på fina lopp och att dom har lite tur med sig, robert och susanne kör 2 hästar var den kvällen.

Jag kommer finnas med å träna häst den här och nästa vecka sen kommer jag vara från stallet några veckor och befinna mig på annan ort för lite andra uppdrag, tids nog ska ni få se vad jag har för mig, så då blir de nog dåligt uppdaterat på den här fronten, hästarna och stallet sköts som vanligt av susanne, robert och janne så de lär ju inte märkas att jag försvinner iaf 😛