Känslan när man selar ut 3 hästar från stallet på samma tävlingsdag, på hemma banan dessutom, man har lite blandade tankar inför tävlingsdagen där två av hästarna inte startat på ett tag och den sista lite svåra hästen ska ha ny kusk för första gången så är de lite nervöst ändå att äntra banan.

Först ut var Lill micke, som sist han starta inte alls var att känna igen, så vi har tränat på och fixat lite smått å gott på honom, fick ett banjobb där han var som vi förväntat oss, lite seg efter all träning men efter de jobbet har han vaknat till ordentligt, och som han gör de i loppet sen, liftar med i rygg på ledaren i 1500m innan han kliver ut i dödens och tackade för sällskapet och lämnade konkurrenterna för att vinna säkert på 1.27.9 på vintermoddig bana i mycket fin stil, vilken lycka för både mig som sköter, robert som tränar/kör och inte minst för ägarna!

men inte mindre nervöst blev de i loppet efter när vi hade två hästar ut i samma lopp.
På startvolten 2640m stod Lill Kristina med spår 1 Robert körde henne, 20 meter bakom startade Läckra Leffe från spår 3 och fick för första gången Rebecca Dahlén i vagnen.
Kristina r ingen snabbstartare utan fick 3-4 inner men ett lopp i ryggar var ändå de hon behövde nu efter lång frånvaro, Leffe snabbstartade lite väl snabbt och förivrade sig i galopp och tappade massor, han sladdade en bit efter klungan och såg inte ut att fatta alls vad de var frågan om och varvet från mål när han hunnit ikapp klungan ville han och kusken olika saker och leffe hamnade med sina framfötter på hjulet till framförvarande ekipage och fick en galopp till, och ungefär där gav jag upp hoppet om att de skulle bli nån placering utan hoppades att han bara skulle få gå runt och så skulle vi få leta nya lopp, men då påminde Rebecca Leffe om att de faktiskt va tävling och inte nån promenad och då fattade han helt plötsligt va de var frågan om och spurtade som en liten iller mellan hästar och lyckades bli 3a på någon konstigt vis tills sin mattes stora glädje. och kristina som fick öppna gatan i sista sväng spurtade även hon strålande till en 2a plats 😀

vilken dag för stallet, 3 starter med resultatet 1,2,3 😀

Hästarna levererar verkligen efter vårat nya träningsupplägg och de e så kul 🙂

Även Frejvinn har hunnit göra årsdebut och var lite små seg då de saknades tempo men han gjorde ändå en gdk insats och framförallt travade han prickfritt och lämnade galoppskorna hemma !!
Den dagen startade även Leffe men efter att ha tappat en sko efter 800m och blev ömfotad slutade de med en galopp på upploppet när han hade farten uppe för att koppla grepp om ledaren och såg ut att gå mot en seger. de finns så mkt i den hästen men nu har de strulat till sig på sistone så nu får han några veckors paus från start för att ladda om med nya krafter.

Lyckeprinsen har kvalat i monté på ett fint vis som ett lopp i kroppen inför årsdebuten i sulky som blir den 19/2 på gävle där även Frejvinn kommer att starta! båda ska vara redo för att plocka en slant om dom håller sig i rätt gångart.

Lienpilen har gjort två lopp efter en lång träningsperiod och där visat att han absolut inte vill tävla mer så nu får han lägga tävlingsskorna på hyllan efter “lång och trogen tjänst” 🙂 de är han väl värd efter att ha tjänat nästan 700 000kr och kommit upp i en ålder av 12 år:)

Nu väntar ett härligt pensionärsliv!

så Nu finns de plats för nya förmågor att inta stall Wilhelmsson!!

I söndags besökte Robert bollnästravet där han körde Läckra Lennart till en fin 4e plats och Maj Turbo till en mycket fin seger och vi säger stort GRATTIS till ägare/tränare Ulla & Kjell Fredlund 🙂

Inga fler starter den här veckan men väl nästa vecka då vi siktar på Gävle på måndag, Bollnäs på onsdag och så är de dags att besöka gävletravet för snabbjobb med en drös kusar som ska börja lufta sig in för säsongen.

Håll koll i startlistorna vart vi startar och lira en slant vett ja, för nu tänker vi lämna föregående år bakom oss och siktet inställt på att fortsätta så här som vi börjat 2018.

Ha de gott så hörs vi !!

// Madde